Eesti vet- ja toiduamet: ükski toit ei ole ravim

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaup toidupoes.
Kaup toidupoes. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Eesti veterinaar- ja toiduameti peaspetsialist Tiiu Rand märkis täna tele-eetris esinedes, et ükski toit ei ole ravim ega ravi-tõkesta-leevenda haigusi.

Ranna sõnul kehtib Eestis 2007. aastast õigusakt, mis sätestab, kuidas, millistel tingimustel ning milliseid väiteid tohib toiduaine pakendil esitada. Enne seda perioodi oli amet puutunud kokku väga erinevate väidetega, vahendas ERRi uudisteportaal.

«Me oleme kokku puutunud selliste väidetega, et toit väldib vähki haigestumist, ravib osteoporoosi jne. Sellisest teabest tulenevalt jõutigi nii kaugele, et jõudis kätte aeg, mil oli tarvis hakata reguleerima sellise teabe edastamist tarbijani,» selgitas spetsialist.

Samas ei ole tema sõnul veel jõutud lõpule sellega, et panna kirja, millise sõnastusega väiteid tohib toitude juures esitada, millistele tingimustele toit peab vastama, kuidas seda toitu tarbida ja mida kõike tuleb toidule juurde öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles