Amet: seemneid tellitakse ja tuuakse Eestisse ka piiri tagant

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlased katsetavad ka mujalt riikidest pärit seemnete kasvama panekut.
Eestlased katsetavad ka mujalt riikidest pärit seemnete kasvama panekut. Foto: SCANPIX

Maksu- ja tolliameti andmetel hangivad eestimaalased mitmesuguseid seemneid kasvatamiseks ka mujalt riikidest. Peamiselt toovad inimesed neid kaasa reisilt.

«Tõepoolest, seemneid tuuakse nii reisilt kaasa kui saadetakse ka postiga. Postiga küll vähesel määral ja Euroopa Liidu (EL) liikmesriikidest,» teadis ameti tollikorralduse osakonna tollikontrollitalituse peaspetsialist Elika Brosman.

Kui ELi riikidest sissetoomisel pole seemnetele suuri piiranguid, siis mujalt tuues tuleb arvestada sellega, et väljastpoolt liitu võib reisija oma tarbeks kaasa tuua kuni 5 viiegrammilist pakki seemneid.

ELi mitte kuuluvatest riikidest on keelatud Eestisse toimetada ka taimi, taimseid saadusi ja muid objekte, mis on kirjas ELi nõukogu direktiivis (2000/29/EÜ, lisa III).

Samuti kehtivad omad piirangud kanepiseemnetele. «Arvestama peab kindlasti ka suure tetrahüdrokannabinooli sisaldusega aretatud kanepitaimede seemnetele seatud piirangutega,» lisas Brosman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles