Seitse Eesti Volvo omanikku peavad masina viima parandusse

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: BOB STRONG / REUTERS

Rootsi tuntud autotootja Volvo on sunnitud vigase turvapadja tõttu  tagasi kutsuma tuhandeid sõidukeid. Mõned selle veaga Volvod liiguvad ka Eesti teedel.

Võimalik turvapadja viga võib esineda pea 8200 autol, kirjutab Local. Probleemsetest autodest 1200 müüdi Rootsis ja nende seas on ka Volvo uusim mudel V90, 7000 autot leidsid uue omaniku välismaal.

«Eestis on selle konkreetse teenindussekutsumise alla kuuluvaid Volvo autosid  meile teadaolevalt kokku 7, millest 3 on Info-Auto poolt müüdud klientidele,» ütles Info-Auto turundusdirektor Tiit Lillipuu. Tegu on sõidukitega, mida toodeti alates 2016. aasta maikuust. Kõigi kolme kliendiga on Info-Auto võtnud ühendust ja kokku on lepitud teeninduse aeg, mille käigus võimaliku vea parandus läbi viiakse.

Lillipuu sõnul on antud juhul tegu Volvo Car Corporationi poolt teenindusse kutsumist, mille käigus parandatakse autotootja kulul võimalik viga. «Antud juhul Autoliv’i poolt tarnitud turvapadjal,» täpsustas Lillipuu.

 Kui auto pole ostetud Volvo ametlikust esindusest Info-Autost saab Volvo-omanik oma sõiduki võimaliku teenindussekutsumise kohta küsida e-posti aadressil recall@infoauto.ee.

Võimalikust veast teavitas Volvo tarnija ja äripartner Autoliv hoiatas Volvot, et vea tõttu võivad turvapadjad ise avaneda ning soovitas selliste turvapatjadega autod tagasi kutsuda.

Volvo pressiesindaja sõnul esines kvaliteediprobleeme teatud ajal, mil turvapatju toodeti. Hetkel ei ole teada, et vigane turvapadi oleks põhjustanud mõne õnnetuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles