Ühe šokolaadi lugu: salajane retsept tänutäheks suure teene eest

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Iltalehti/Fazer

Karl Fazeri pereettevõte võlgneb piimašokolaadi retsepti eest tänu hoopis šveitslasele.

Fazeri siniste piimašokolaadide sari tuli esmakordselt turule 1922. aastal ning värv valiti peamiselt selle järgi, et see näitab isamaa ühtsust ning Soome looduse värve, kirjutab Iltalehti. Tänavu tähistab šokolaad seega 95. sünnipäeva.

Vähesed aga teavad, et Karl Fazeri sinine bränd sai alguse hea sõbra teenest.

Karl Fazeri pojal Svenil oli äripartner, kelle väimees oli kimpus raske silmahaigusega, mida ei õnnestunud välja ravida. Sven Fazeri tutvusringkonna abiga õnnestus aga mees siiski andeka arsti juurde toimetada ning haigusest terveks ravida.

Sven sai tänutäheks salajase Šveitsi šokolaadi retsepti, mida kasutatakse Karl Fazeri sinise šokolaadi tootmisel senimaani.

Fazeri sinine värv oli Soomes esimene, mis 2001. aastal registreeriti kui kaubamärk. Ainult Fazeril on Soomes õigus müüa šokolaade kuulsas sinises ümbrispaberis.

Vaata videost ka teiste Fazeri toodete verstaposte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles