Video: see on Ikea Eesti poe võimalik asukoht

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ikea esindajad on kinnitanud soovi Eestisse laieneda, kuigi oletatavasti selle asukohaks saada võiva kaubanduskeskuse ehitamist pole veel alustatudki.

Üle kümne aasta on Pärnu maantee äärde Tallinna sissesõidu lähedusse planeeritud outlet-tüüpi eraldi kaubamajadest koosnevat kaubanduskeskust Gate Tallinn. Tegu on investeerimispankuri Joakim Heleniuse ettevõtte Trigon Capitali arendatava superkeskusega, mille kohta on ka varem spekuleeritud, et just see kaubandusmeka võiks saada Ikea Tallinna poe asukohaks.  

Topi liiklussõlme lähedal asuv keskus pidi viimaste plaanide kohaselt valmima 2017. aastal, ent Helenius jäi veel tänagi nii rentnikest kui ka keskuse valmimise tähtaegadest rääkides napisõnaliseks, öeldes vaid, et sellest räägitakse siis, kui on kinnitatud infot, mis on valmis avalikkusele avaldamiseks.

Helenius täpsustas vaid, et Gate Tallinna kavandatava kontseptsiooni kohaselt eelistatakse kaubanduspindade rentnikena poekette, kes Eesti turule seni veel sisenenud pole.

Gate Tallinna kodulehel praegu avaldatud koondplaani kohaselt jääks kogu keskuse pindalast 25 000 ruutmeetri suurune ala just mööbli- ja sisustuspoele.

Trigon Capitali juhatuse liige Martin Mets ütles möödunud aasta lõpul ERRi uudisteportaalile, et Ikeaga ollakse tõepoolest suhtluses, kuid mingisugust otsust kinnitada siiski pole.

«Sõltub, millal saame ühe suure ankurrentniku. Praegu on käimas aktiivne arendusfaas, seda on ikkagi 60 hektarit. Kui esimene konkreetne läbimurre tuleb, siis hakkame ehitama,» hoidus ka Mets konkreetsetest tähtaegadest.

Ikea asukohaks on pakutud ka veel Ülemistel asuvat ehitusjärgus T1 kaubanduskeskust, mida haldab Pro Kapital. «Meie alasse ta füüsiliselt ei mahu. Kui ta aga kunagi Eestisse tuleb, rajab ilmselt eraldiseisva keskuse, nagu ta uutel turgudel tavaliselt on teinud,» oletas Pro Kapitali juhataja Allan Remmelkoor.

Saue valla leht kirjutab lisaks, et maanteeamet projekteerib ligi kahe kilomeetri pikkust ühendusteed, millega seotakse omavahel Saue linna Kuuseheki tänav ja Topi liiklussõlme ligidale Chester Universali rajatava arenduse teedevõrgud.

Ehitustöödega alustatakse loodetavasti 2019. aastal. Ehituse algus ja valmimine sõltub maade võõrandamisest, kokkulepetest kohaliku omavalitsusega ning Trigon Capitali hallatava Chester Universali arendusest. Topi-Saue ühendustee rajamise üheks eelduseks on Chester Universali arenduse siseteede ehitamine/valmimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles