MTA saadab üle 300 000 inimesele maamaksuteate

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja Tolliamet sümboolika.
Maksu- ja Tolliamet sümboolika. Foto: SANDER ILVEST/

Maksu- ja tolliamet saadab sel ja järgmisel nädalal 302 984 inimesele 371 008 maamaksuteate.

Suurem osa teadetest jõuab inimesteni e-kirja vahendusel, umbes 5000 inimesele saadetakse info maksuteate kohta SMS lühisõnumiga ning 70 000 inimesele saadetakse teade posti teel.

Lühisõnumi saavad need, kes eelmisel aastal esitasid füüsilise isiku tuludeklaratsiooni elektrooniliselt ning on märkinud kontaktidesse mobiiltelefoni numbri, aga mitte e-posti aadressi. Sõnumi sisus on info maamaksuteate koostamisest e-maksuametis/e-tollis, teate täpsema sisuga tutvumiseks tuleb e-maksuametisse/e-tolli siseneda ja seal teate avama.

«Saadame aasta-aastalt üha rohkem teavitusi elektroonilisi kanaleid kasutades ja ehkki paberil teadete arv on möödunuga võrreldes kuus protsenti väiksem, on 70 000 kirja ikkagi üsna märkimisväärne suurus,» ütles MTA maksude osakonna juhataja Evelyn Liivamägi. 

Ta lisas, et tulude deklareerimisega seoses on hea aeg ka oma kontaktandmed e-maksuametis/e-tollis üle vaadata, et järgmisel aastal paberivaba teavitus saada.

Kuni 64-eurone maamaks mistahes kohaliku omavalitsuse üksuses asuvalt maalt tuleb tasuda ühekorraga 31. märtsiks. Maamaksust, mis ületab 64 eurot, peab tasuma 31. märtsiks vähemalt pool, kuid mitte vähem kui 64 eurot. Ülejäänud osa maamaksust saab tasuda hiljemalt 3. oktoobriks.

Kelleni ei ole maamaksu teade 25. veebruariks õudnud, palub Liivamägi MTA-ga ühendust võtta. Siis jõutakse uus teate väljastada enne maksu tasumise tähtaega.

Ka tänavu on maksumaksjal võimalus jätta osa tulumaksu tagastuse summast maamaksu katteks. Kui tuludeklaratsiooniga on kõik korras, siis tagastatakse ülejäänud tagastamisele kuuluv tulumaks tavapärases tempos.

Maamaksuteadetega seotud küsimuste puhul palub amet pöörduda maamaksu infotelefonile 880 0816 või kirjutada maa@emta.ee. Maa maksustamise ja maksuvabastuste rakendamisega seotud küsimustega palutakse pöörduda maa asukohajärgse omavalitsuse poole. Rohkem infot maamaksu kohta leiab MTA kodulehelt.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles