Lugeja küsib: kas teisele sõidukile tagant otsa sõites jään alati mina süüdi? (3)

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tihe lumesadu põhjustas nelja sõiduki ahelavarii.
Tihe lumesadu põhjustas nelja sõiduki ahelavarii. Foto: «Reporter» / Kanal 2

«Kas süüdi jään alati mina, kui mingil põhjusel sõidan autoga teisele sõidukile tagant sisse? Mis saab aga ahelavarii korral, kus osaleb rohkem sõidukeid?» küsib lugeja.

Vastab PPA juhtivkorrakaitseametnik Kalmer Tikerpe.

Lühidalt öeldes jääb süüdi juht, kes õnnetuse põhjustas. Alati ei pruugi see olla tagant otsa sõitja. Kergemat sorti kokkupõrked juhtuvad väga erinevatel põhjustel ning iga kord ei jõua õnnetuse pooled kokkuleppele. Sellises olukorras tuleb pöörduda politsei poole ning korrakaitsjad peavad lahkhelide korral välja selgitama, miks ja kelle süül õnnetus juhtus.

Üldjuhul põhjustab tagant otsasõidu juht, kes pole hoidnud kas piisavat pikivahet ega hoolikalt liiklust jälginud või valis vale kiiruse. Kuid juhtub ka õnnetusi, kus ees liikunud sõiduk ei jätnud tagant otsa sõitjal teist võimalust.

Tõsi, toimub ka kokkupõrkeid, mille ajendab pahatahtlikkus, kuid sellised õnnetusi juhtub haruharva.

Mitme auto osalusel juhtunud õnnetused on üldjuhul keerulisemad ning sellises olukorras on mõistlik helistada 112 ja paluda politseinike abi.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles