Eesti inimene käib poes mitu korda nädalas ja toitu ära ei viska

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ostukäru
Ostukäru Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Nii nagu mujal Läänes, käiakse Eestiski toidupoes harvem kui näiteks kümme aastat tagasi, ehkki inimestel pole kombeks sügavkülmikut sööki täis osta, samas toitu viskavad ära aga vähesed, selgus konjunktuuriinistituudi läbi viidud Eesti toidukaupade tarbimise uuringutest.

Konjunktuuriinstituudi direktor Marje Josing ütles, et ehkki kauplustes käiakse harvem, ei ole see äärmustesse jõudnud nagu näiteks USA puhul, kus sügavkülmik kaupa täis ostetakse, vahendab ERRi uudisteportaal.

«Eestis on ikkagi värskus inimeste jaoks oluline, ta ei pane leiba sügavkülma, vaid ostab poest värske leiva,» sõnas Josing. Kui 2004. aastal käis iga päev poes kolmandik Eesti täiskasvanutest, siis nüüd on neid 17 protsenti.

Eesti inimene ei ole tema sõnul suur laristaja - toitu visatakse ära harva, ja kui, siis väga selgete probleemide, näiteks leivale tekkinud hallituse tõttu.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles