Tallinna laienev Läti spordiklubi astub vanade tegijate kandadele

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
People Fitness Riia spordiklubi.
People Fitness Riia spordiklubi. Foto: Vilnis Slūka

Mustamäel otse MyFitnessi klubi vastas avab uksed Läti spordiklubide kett, mis ahvatleb liikmeid paljudest teistest klubidest odavama kuupaketiga.

18. veebruaril avatakse Tallinnas Mustika Keskuses spordiklubi People Fitness. 2016. aastal tegevust alustanud Läti ettevõttele on Tallinna esinduse näol tegu kolmanda klubiga Balti riikides.

«Konkurents spordiklubide seas on küll tihe ja eriti just Tallinnas, kuid hinnad on üsna kõrged. Meie eesmärk on pakkuda kõrget kvaliteeti ja mitmekülgseid treenimisvõimalusi taskukohase hinnaga,» rääkis People Fitnessi turundusjuhi Sasha Dembo.

Uues spordiklubis leidub tuntud brändide Life Fitness, Hammer Strength, Bosu ja Tomahawk treeningseadmetega varustatud jõusaal ning spinningusaal, kus keskendutakse Les Mills ja MyRide+ programmidel põhinevatele rühmatreeningutele. Jõusaali kuupakett maksab 19,95 eurot, rühmatreeningutes käimise eest tuleb maksta 9,95 eurot lisaks.

Teistest spordiklubidest eristab seda veel kassa puudumine - kõik müügitoimingud teevad kliendid internetis, klubis on vaid üks teenindaja uute klientide vastuvõtmiseks.

«Samuti me ei paku personaaltreeninguid, aga iga seade jõusaalis on varustatud QR koodiga, mille kaudu saab nutitelefonis kasutada virtuaalse treeneri abi, kes näitab ette, kuidas seadet kasutada. Soodne hind ei tähenda järeleandmisi kvaliteedis – see on võimalik tänu tehnoloogia arengule ja protsesside automatiseerimisele. Näiteks oleme asendatud tavapärase plastikkaardi oma klubides sõrmejäljelugejaga,» lisas Dembo.

People Fitnessi tegevuskohtade leidmisel abistava Colliers Internationali äripindade osakonna juhi Tarmo Kalviste sõnul on ettevõttel eesmärk leida klubile veel asukohti ning ta usub, et 2017 toob veel sarnaseid uudiseid.

«Uue spordiklubide keti lisandumine Eesti turule üle pika aja on igati tervitatav ning näitab ilmekalt kaubanduspindade turu trendide kinnistumist,» lisas ta.

Mais plaanib People Fitness avada spordiklubi ka Vilniuses ning 2017. aastal käivitada neli klubi teistes Euroopa riikides.

MyFitness spordiklubide juhatuse esimees Erkki Torn märkis, et uus tulija kasvatab kindlasti Eesti fitnessturgu veelgi, kuid MyFitnessil on People Fitnessi ees oma eelised.

«People Fitness pakub MyFitnessist erinevat toodet ja teenust, olles oma definitsioonilt odavkett (budget club), kus suur rõhk on jõusaaliteenusel ning automaatikal. MyFitnessi teenus on tunduvalt laiem ning sisaldab ka suurt valikut rühmatreeninguid, erinevaid personaalseid teenuseid ning programme,» ütles ta.

Torni väitel räägib MyFitnessi kasuks võimalus treenida mitmetes klubides üle Eesti ning samuti on nende liikmeleping People Fitnessi omast paindlikum, kuna ei paku aastasi siduvaid lepinguid.

«Hetkel on keeruline öelda, kas uus klubi peaks võtma ka meilt liikmeid, pigem me konkureerime oma teenuse osas kõikide Tallinna klubidega. Lisaks Mustamäe klubile on meil piirkonnas ka MyFitness Rocca al Mare klubi, kus on lisaks meie tavapärastele teenustele ka bassein,» lisas Torn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles