E-maksuametis saab tulusid deklareerida

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksuametil on viimasel ajal olnud kõvasti selgitamist, kuidas on võimalik jääda ausaks maksumaksjaks.
Maksuametil on viimasel ajal olnud kõvasti selgitamist, kuidas on võimalik jääda ausaks maksumaksjaks. Foto: Sander Ilvest

Maksu- ja tolliameti leheküljel saab nüüdsest tulusid deklareerida.

E-maksuametis avanes teisipäeva hilisõhtul võimalus tulusid deklareerida, kuid juba kell 22.40 oli lehekülg maas. Kella 23 ajal sai taas leheküljele ligi.

Vaade kella 22.40 ajal:

Foto: ekraanikuva

Enamdeklareeritud tulu hakkab maksuamet tagasi maksma 28. veebruarist.

Tuludeklaratsiooni eelvaade oli avatud 8.–10. veebruarini ja siis tuli üle vaadata, kas kogu vajalik info on olemas. 

Tuludeklaratsioon tuleb esitada kõigil neil, kes soovivad taotleda sel aastal esmakordselt makstavat madalapalgaliste töötajate toetust. See võib puudutada ka neid möödunud aasta jooksul vähemalt kuus kuud täiskohaga töötanud ja alla 7817 euro tulu saanud inimesi, kes tavaliselt tuludeklaratsiooni esitama ei ole pidanud.

Maksu- ja tolliamet teeb madalapalgaliste tagasimakse 2016. aasta tulude põhjal neile, kes tingimused täidavad. Tingimused täidavad ligikaudu 100 000 täiskasvanut, kelle aastatulu oli alla 7817 euro ehk kuni 651 eurot kuu kohta ja kes mullu töötasid täistööajaga vähemalt kuus kuud.

Täistööaja nõue ei kehti piiratud töövõimega inimestele. Tagasimakse suurus on kuni 709 eurot, aga mitte rohkem kui 2016. aastal tasutud tulumaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles