Võidujooks Tallinna-Helsingi liinil: laevafirmad panustavad aina kiirematele reisidele (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viking XPRS laev.
Viking XPRS laev. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Tallinna-Helsingi liinil püütakse reisijaid meelitada aina kiiremini sõitvatele ning uuenduskuure läbinud laevadele. Näiteks toob Viking Line liinile uue katamaraani Faster (FSTR), mille teekond kestab alla kahe tunni.

Viking Line tuleb tugevale nõudlusele Helsingi-Tallinna liinil vastu ning toob liinile laeva FSTR, mis teenindab liini 10. aprillist 22. oktoobrini. Laevale saab pileteid osta alates 15. märtsist.

Laeval on ruumi 850 reisijale ja 120 autole ning see hakkab kasutama A-terminali, teatas Viking Line. Kevadel ja sügisel lisandub Viking XPRS-i igapäevasele neljale väljumisele Viking FSTR-i neli kuni kuus väljumist päevas. Juulis on väljumisi iga päev 12, kuna ka Helsingi–Stockholmi liini laevad Gabriella ja Mariella teevad lisareise Tallinna.

«Mõnele inimesele meeldib laeval aega veeta, ent teised tahavad sihtkohta jõuda nii kiiresti kui võimalik. Niisiis otsustasime rentida laeva ekspressõitude tarbeks. Sel aastal käivitame lisaväljumised alates kevadest ning jätakame neid sügiseni,» ütles Viking Line'i turunduse ja müügi asepresident Kaj Takolander.

Laevafirmad on Tallinna-Helsingi liinile aina enam panustamas. Nii läbis ka Viking XPRS laev jaanuaris uuenduskuuri ning Tallink tõi hiljuti liinile tuttuue laeva Megastar, mis meenutab pigem kaubanduskeskust. Megastar sõidab Tallinnast Helsingisse kaks tundi.

Viking Line'i kiirkatamaraanist viis minutit kiiremat ühendust Tallinna ja Helsingi vahel pakub oma kiirkatamaraanidega Linda Line, mille ülesõit võtab aega 1 tund ja 40 minutit. Sarnaselt Viking FSTR-le alustab Linda Line oma hooaega aprillis ning lõpetab sügisel.

Linda Line'i juhi Enn Rohula sõnul Viking Line'i kiirkatamaraani turule tulek otseselt neid ei ohusta. «Iga uus laev liinil on konkurent, aga eks reisija valib alati parima võimaluse. Meie sõidame otse Tallinna kesklinnast Helsingi kesklinna ja reisijate valikut mõjtuab ka laevale pealemineku ja väljumise kiirus. Viimasel ajal on sellel liinil reisijate arv vaid kasvanud,» ütles ta.

Tallinki kommunikatsioonijuht Luulea Lääne kinnitas samuti, et konkurents sel liinil on piirkonna suurim olnud juba pikka aega. Tallinki jaoks sai aga läbitud katamaraanide ajajärk juba kümme aastat tagasi.

«Meie strateegia on keskendunud sellele, et saaksime oma reisijatele pakkuda usaldusväärset ja toimivat suurte valikuvõimalustega teenust aastaringselt ning oleme selle nimel investeerinud sadu miljoneid eurosid. Vaatame, et meie laevad oleksid ilmastikukindlad, kaasaegsete mugavustega nii autoga kui jalgsireisijatele ning säästlikud keskkonna suhtes,» ütles ta.

* Viking Line'i laevade väljumisajad 10.04 – 16.06.

** Tallinki laevade väljumisajad 30.01.–27.02 ja 1.03.–17.04.

*** Linda Line'i laevade väljumisajad 30.03 – 12.04.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles