Karskusliit kutsub tulevast koalitsiooni alkoholipoliitikat kinnitama

Merje Pors
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Eesti Karskusliit AVE kutsub tulevast koalitsiooni üles riiklikku alkoholipoliitikat kinnitama.

«Tuletame Teile meelde, et 2007. aasta koalitsioonilepingusse kirjutasite sisse riikliku alkoholipoliitika põhimõtete dokumendi koostamise. Sotsiaalministeerium on selle dokumendi valmis teinud, kuid tänaseni ei ole seda valitsus ametlikult kinnitanud,» märgib liit avalikus kirjas Reformierakonnale ning Isamaa ja Res Publica Liidule.

Liidu hinnangul tuleks alkoholipoliitika põhimõtted nüüd kinnitada.  Alkoholipoliitika on valdkond, mis vajab süstemaatilist ja järjepidevat tähelepanu, osutab karskusliit. «Kuigi viimasel kahel aastal on eestlaste alkoholi tarvitamine olnud languses ja selles on oma osa täitnud kindlasti ka varasemad poliitilised otsused (aktsiisi tõstmine, öömüügi keelustamine), tuleneb see oluliselt ka Eestit tabanud majanduslangusest ja inimeste ostujõu taaskordse tõusuga on karta, et kasvama hakkab ka inimeste keskmine alkoholi tarvitamine,» nentis liit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles