Tippkokk näitab ette, kuidas valmistada klassikaline juustuburger

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Burger koosneb paljudest eri osadest.
Burger koosneb paljudest eri osadest. Foto: Panther Media

Burgeri valmistamiseks on mitmeid erinevaid viise ja ohtralt lisandeid, mida selle vahele panna, ent kokad soovitavad enamasti piirduda lihtsate, klassikaliste maitsetega.

New Yorkis asuva Quality Meats restorani kokk Antonia Mora jagab Business Insideri vahendusel näpunäiteid, kuidas küpsetada burgeri vahele maitsev pihv ning milliseid lisandeid soovitab ta veel kasutada.

Kokk rõhutab, et pole vaja niivõrd lihtsat asja keeruliseks ajada - eriti tüütu on, kui lisandid hakkavad süües burgeri vahelt välja pudenema, sest neid on lihtsalt nii palju.

Mora soovitab pihvi valmistamiseks kasutada lihasegu - näiteks veise rinnatükist -, kus ei pea maitseainetega koonerdama. Ideaalne on kuni 20-protsendilise rasvasisaldusega liha. Küpseta see poolküpseks ning lisa juust, mis sooja pihvi peal sulama hakkab.

Lisandid võiksid jääda tavapäraseks, piisab tomatist, lehtsalatist ja sibulast, isegi kastmeid pole vaja. Äsjavalminud burger peaks olema piisavalt mahlane. Vähem oluline pole ka kasutada pehmet ja õhulist saia, mis oleks burgerisisu jaoks piisavalt suur.

Vaata lähemalt videost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles