Honda kutsub Eestis tagasi turvapadja defektiohuga 4800 autot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Honda
Honda Foto: AFP / Scanpix

Honda Baltic kutsub Eestis tagasi umbes 4800 2004. kuni 2010. aasta Honda mudelitest, millel võib esineda probleeme turvapatjadega.

«Honda kvaliteedikontrolli monitooringu tulemusel oleme leidnud, et teatud 2004. kuni 2010. aasta Honda Accord, Civic, Stream, Jazz, Civic, Insight ja CR-V mudelitel võib esineda ohutusalane defekt,» seisab Honda Baltic kirjas klientidele.

Honda Baltic järelturu juht Kaupo Veegen ütles, et selle lainega kutsutakse tagasi umbes 4800 autot Eestis. Kampaania on tema sõnul üle-euroopaline ja mitmete lainetena on autosid tagasi kutsutud ka eelmisel ja üle-eelmisel aastal.

Veegen tõdes, et raske on prognoosida, palju kõigi autode tagasikutsumine kokku aega võtab, samuti ei pruugi kõik kliendid kutsele reageerida. «See sõltub sellest, milline on edasimüüjate töögraafik, kuna autosid on korraga väga palju. Kliendid võtavad ühendust ja siis lepitakse ajad kokku. Igal autol tuleb tellida varuosad eraldi, see võtab mingil määral lisaaega. Elu on näidanud, et esialgu on autosid rohkem, hiljem see vajub ära. Sõltub, kui paljud kliendid ühendust võtavad, loodame, et nad on aktiivsed,» selgitas ta.

Kuigi ohutust mõjutavat defekti ei ole Honda autodel seni esinenud, on eelneva tagasikutsumiskampaania alla mitte kuuluvate autode tagastatud osade uurimisel tuvastatud turvapadja täituri tahkekütuse tiheduse vähenemine, mis võib esile kutsuda ebanormaalse rõhu tõusu turvapadja aktiveerumisel avarii korral.

Kuigi tiheduse vähenemise algpõhjus ei ole hetkel teada ja ei saa ka kinnitada ohutust mõjutavat defekti esinemist, otsustas Honda ennetava meetmena kutsuda tagasi ja vahetada välja sama tüüpi teatud ajavahemikul valmistatud turvapadja täiturid.

Turvapadja täituri siserõhu liiga kiire tõus võib põhjustada täituri korpuse purunemise, vigastades autos viibijaid.

Honda palub klientidel esimesel võimalusel võtta ühendust enda lähima Honda edasimüüjaga, et leppida kokku aeg turvapadja täituri vahetuseks. Tööd sooritatakse umbes tunni ajaga ning on klientidele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles