Video: alkoholist ilma jäänud agressiivne noormees loopis poemüüjat saiaga (9)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sotsiaalmeedias levib video, kus noormees ärritub Rimi müüja peale, kes keeldus talle alkoholi müümast ning viskab müüjat korduvalt saiapakiga.

Rimi pressiesindaja Katrin Batsi sõnul leidis juhtum aset Tallinnas Nurmenuku Rimis möödunud reedel.

«Teenindaja keeldus joobetunnustega noortele alkoholi müügist ning seepeale läks üks noormeestest endast välja ning viskas teenindajat kukliga. Tegemist on väga kahetsusväärse juhtumiga,» nentis ta.

Bats märkis, et teenindaja üle tasub uhkust tunda, sest ta jäi kriitilises olukorras rahulikuks ning lahendas keerulise situatsiooni väga oskuslikult. Juhtum annab veelkord aimu, kui tähtis on teenindaja ametis vastutustundlikkus ning kuivõrd oluline on, et kõikide kaupluste, mitte vaid Rimi müüjad keelduksid alkoholi müügist joobes kliendile.

«Kui joobes inimesele alkoholi müügist keeldumine oleks Eesti ühiskonnas normiks, teeks see meie teenindajate elu palju lihtsamaks,» ütles Bats ning lisas, et juhtumi osas on üles näidanud huvi uurimiseks ka politsei.

Põhja prefektuuri Lääne-Harju politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juhi Erkko Piirimägi kommentaar

Politseid sündmuskohale ei kutsutud, kuid oleme videoga tutvunud ning sellisele käitumisele ei ole kindlasti õigustust. Oleme suhelnud kaupluse töötajatega ning kogunud infot juhtunu kohta. Täpsemad asjaolud ning konflikti põhjused on selgitamisel. 

Kui konflikti ajendiks oli kassapidaja meelekindlus mitte müüa joobes kliendile alkoholi, siis kiidan müüja julgust seista nende põhimõtete eest. Agressiivsele käitumisele avalikus ruumis, olgu selleks liiklus, tänav või kauplus, ei tohi olla kohta.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles