Postimehe maitseproov: millisest tainast saab kõige paremad vahvlid

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti poodides on müügil kolme eri tootja vahvlisegud.
Eesti poodides on müügil kolme eri tootja vahvlisegud. Foto: Mihkel Maripuu

Kuigi vahvlitaina tegemine ei nõua keerulisi koostisaineid, ei viitsi paljud seda enam ise teha  ja eelistavad poest osta valmis tainasegusid. Postimehe toimetuse testis võtsid mõõtu kolm poest pärit valmissegu ning Vahvlihaldjate retsept, mis on inspireeritud legendaarsest Salme Masso kokaraamatust «Saiad, pirukad, koogid». Vahvleid hinnati viiepallisüsteemis.

  • Koht nr 4 Mesikäpa vahvlitainas (Kalev/Eesti) Keskmine hinne - 3

Hinnangud - Poe maitse, liiga soolane/ huvitav maitse – on nii soolane kui ka magus, samas mõnusalt krõbe/imal/maitsetu, teised olid palju paremad/maitsed mõnusalt tasakaalus/ ekstra krõmps/ ilgelt pudisev/ hea krõbe, aga liiga soolane/ huvitava maitsega/ imelik maitse/ maitseb nagu papp/kuivavõitu ja maitsetu/kuulge, ega see kartulikrõps ei ole, see on nii soolane/ kõige parem.

  • Koht nr 3 Nonna vahvlisegu (Nonna Organic/Eesti) Keskmine hinne 3,2

Hinnangud - Mitte just kõige magusam, aga täitsa hea/pisut maitsetu/ hea krõbe, pole liiga magus/ viskab kaneelimaitse sisse/ just selline nagu vahvel olema peab – krõbe ja magus/ liiga kaneeline maitse, see suisa häirib/ ei ole hea, maitsetu/ kaugelt vaadates tundus hea, süües mitte/jätab ükskõikseks.

  • Koht nr 2 Tartu Milli vahvlitainas (Tartu Mill/Läti) Keskmine hinne 3,9

Hinnangud - Parajalt magus, aga liiga õline/ natukene pudi, mõnusalt krõmps, mahedapoolse maitsega, ühteaegu nii krõbe kui ka mure/väga hea maitsega, kuigi liiga krõbe/pudiseb kõige rohkem, või maitse tükib esile/ tundub olevat klassikaline kodune tainas/veidi pulbrine/hea, isegi kõrbenud riismed olid maitsvad/ liiga magus.

  • Koht nr 1 ehk võitja Vahvlihaldjate tainas Keskmine hinne 4,3

Hinnangud - Väga hea, nagu lapsepõlves/ selline õline, aga magusus on ideaalne/ puhas klassika/ klassikaline kodune – kõik maitsed on paigas/ magedapoolne, tainas tundub olevat tihedama konsistentsiga/ maitsetu/ mõnus maitse, mitte liiga magus/ tõeliselt kodune maitse/väga hea/ nagu õige vahvel olema peab/ maitsetu ja tuim/ krõbe ja maitsev.

Vahvlite krõbedus sõltub ka masinast. Foto Mihkel Maripuu
Vahvlite krõbedus sõltub ka masinast. Foto Mihkel Maripuu Foto: Mihkel Maripuu / Postimees
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles