Riskantsed sammud, mida unistuste karjääri nimel juba täna teha

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panthermedia/ LightField Studios

Keegi pole väitnud, et töökoha vahetus või mistahes alal tippu jõudmine on lihtne. See ei pruugi küll nõuda higi, verd ja pisaraid, kuid siiski on vaja ise pingutada, olla julge ja riske võtta.

Väga vähestel inimestel veab niimoodi, et tööalased võimalused ja pakkumised kukuvad lihtsalt sülle, vaid selle nimel peab vaeva nägema, kirjutab karjäärisait Muse.

Esialgu tuleks mõelda väikestele muutustele. Sa ei pea unistustele järgnedes koheselt oma praegusest töökohast ära tulema ega ettevõtet asutama. Piisab, kui jagad alustuseks oma ideid sõprade ja perega, kuulad nende soovitusi ning hakkad üles ehitama oma võrgustikku näiteks blogi näol.

Kohtu inimestega, kelle sarnaseks soovid saada ning kelle tegevusvaldkonnast midagi õppida. Selleks tuleb leida lihtsaid viise, et alustada ihaldatud karjääri suunas liikumist. 

Kuidas end oma soovitud valdkonnaga siduda?

  • Kui sind köidab meditsiinivaldkond, paku end näiteks haiglasse vabatahtlikuks, et saada juba esmast tunnetust, milline on sealne keskkond ja millega tuleb sul silmitsi seista.
  • Huvitab üritusturundus või ürituste korraldamine? Paku end mõnele projektijuhile töövarjuks, et teada saada, kas sul oleks sellel alal tulevikku.
  • Kui huvi pakub fotograafia, on algust teha üsna lihtne – mine fotograafiakursustele, sirvi teiste fotograafide töid, loe erialaseid raamatuid ning alusta ise sotsiaalmeedias oma piltide jagamist.
  • Oled valmis lahkuma oma töökohast kirjastuses ning plaanid hakata vabakutseliseks? Võta olemasolevast kohast kaasa kontaktid, kellega saaksid tulevikus koostööd teha ning teata neile, et nad võivad alati pakkumistega sinu poole pöörduda.

Kuigi ennast tuleb ise nähtavaks teha ja pakkumisi otsida, tuleb ka arvestada eitavate vastustega. Seega ära jäta jonni, kui igaüks pole sinu ideedest või koostööpakkumistest huvitatud või ei pruugi neile isegi mitte vastata. See kõik on osa protsessist, kuna tagasilöögid kuuluvadki asja juurde. Tähtis on aga edasi liikuda ning pöörduda järgmise inimese või ettevõtte poole.

Mida rohkem väikseid riske võtad, seda enesekindlamaks ja kogenenumaks muutud. Enesekindlus on juba pool võitu ning kui oskad ennast erialaste teadmiste ja kogemustega maha müüa, oled unistuste töökohale veel sammu võrra lähemal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles