Kuidas eemaldada riietelt tomatikastet?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tomatipasta söömisel võivad tekkida üsna tülikad plekid.
Tomatipasta söömisel võivad tekkida üsna tülikad plekid. Foto: SCANPIX

Tomatipastaga tehtud road on küll maitsvad, kuid võivad endast järele jätta väga raskesti eemaldavad plekid. Today.com jagab nõuandeid, kuidas päästa riie, millele on peale läinud tomatikastet.

Esmalt tuleb kindlasti vaadata, kas riiet võib pesta üldse tavapesus või tuleks selleks kasutada vaid keemilist puhastust. Kui tavapesu on lubatud, siis pea kindlasti meeles mis seisab riideeseme etiketil (millisel temperatuuril tohib pesta jne).

Kuidas eemaldada tomatikastet tavaliselt riidelt?

  1. Parima tulemuse saamiseks tuleks plekk maha pesta võimalikult kiiresti. Mida kauem sa lased plekil olla, seda raskem on teda maha saada.
  2. Kui plekil on tahkeid aineid, siis katus need õrnalt maha hõõruda. Ära hõõru või kraabi plekki liiga tugevalt, sest see võib riide sootuks katki teha.
  3. Loputa määrdunud riiet külmas vees viis minutit.
  4. Eeltöötle plekki vedela pesupesemisvahendiga. Hea nipp on alustada eeltöötlemist pleki äärtest liikudes vaikselt keskele. Kasuta selleks näiteks hambaharja.
  5. Pese pesuvahendiga riiet vastavalt riidel oleva etiketil märgitud kõrgeima kuumusega.
  6. Kuivata riie, et näha kas plekk on täielikult läinud. Märjal riidel ei pruugi plekki märgata.
  7. Kui plekk on alles, eeltöötle riiet eelpesupihustiga ja pese pesuvahendiga või valgendiga, kui riie on valge.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles