Küsitlus: üle 90 protsendi eestimaalastest käib haigena tööl (1)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tööportaali CVkeskus.ee värskes küsitluses tunnistas tervelt 92,5 protsenti vastanuist, et on haigena tööl käinud. Enamasti peitub põhjus rahas, kuid kümnendik küsitletuist leiab ka, et haigena koju jäädes jääks töö lihtsalt tegemata.

Haigena tööl käivate töötajate arv ei ole võrreldes kahe aasta taguse küsitluse tulemustega suuresti muutunud. Samas on veidi kasvanud korduvalt haigena tööl käivate inimeste arv.

«Olukord on veidi hirmutav, kuna paranemismärke pole näha ka vaatamata 2017. aastast kehtima hakanud seadusemuudatusele, mis võimaldab tööandjatel hüvitada soodustingimustel haiguspäevi juba alates teisest päevast – kõigest 7,5 protsenti küsitletuist väitis, et ei ole kordagi haigena tööl käinud. Haigena tööl käiv inimene seab ohtu aga nii enda kui ka oma kolleegide tervise, mis mõjutab negatiivselt ka ettevõtte igapäevatööd,» sõnas CV Keskuse Baltikumi kommunikatsioonijuht Henry Auväärt pressiteate vahendusel. 

Küsitlusest selgus, et enim käivad haigena tööl finantsvaldkonna töötajad, Nad tunnistasid, et ei tee seda majanduslikel põhjustel ning paljud neist leidsid hoopiski, et teisiti jääks nende töö lihtsalt tegemata. Sama väitsid finantssektori töötajate kõrval ka näiteks infotehnoloogia- ja toitlustusvaldkonna töötajad.

Väga tihti käivad haigena tööl ka assisteerimise-, mehaanika ja tehnika-, ehituse ja kinnisvara-, klienditeeninduse- ja müügisektori töötajad. Küsitluse järgi on enam kui 90 protsenti nende valdkondade esindajatest haigena tööl käinud. Kõige vähem käivad tõbisena tööl IT-sektori töötajad.

Veebruarikuus korraldatud uuringust võttis osa 1015 töövõtjat üle Eesti.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles