Kindlustusseltsid avastasid mullu üle 400 kelmuse

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelmusena tuvastatud suurim kahjunõue ulatus eelmisel aastal ligi 600 tuhande euroni.
Kelmusena tuvastatud suurim kahjunõue ulatus eelmisel aastal ligi 600 tuhande euroni. Foto: SCANPIX

Eelmisel aastal sagenesid enim kelmused vara- ja reisikindlustuses. Kindlustusandjad avastasid möödunud aastal 451 kindlustuskelmuse juhtumit, mis on üle 30 protsendi rohkem kui tunamullu.

Eesti Kindlustusseltside Liidu juhatuse liikme Andres Piirsalu sõnul on kindlustuskelmuste arv suurenenud peamiselt alla 3000 euro jäävate vara- ja reisikindlustuse kahjunõuetega seonduvalt.

«Võrreldes varasemate perioodidega on hulganisti lisandunud olmeelektroonikaga seotud kelmusi. Tõusvas trendis on ka pagasi- ja reisi katkemisega seotud petmiskatsed. Sellise teo sooritajad võiksid teada, et nad riskivad kriminaalkaristusega,» räägib Piirsalu.

Suurima osa ehk üle kolmandiku kõigist juhtumitest moodustavad endiselt sõidukitega seotud kindlustuskelmused. Kõige sagedamini üritab kelmuse korraldaja kahjuavalduses jätta kindlustusandjale mulje juhtumist, mida tegelikult ei ole kunagi toimunud.

Kelmusena tuvastatud suurim kahjunõue ulatus eelmisel aastal ligi 600 000 euroni.

Eesti kindlustusturul hüvitatakse igal aastal üle 150 000 kahjunõude kogusummas üle 220 miljoni euro. Ehkki kasvavas trendis, ei ole kelmuste arv hüvitatud kahjunõuete arvuga võrreldes märkimisväärne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles