Naistepäeva lemmiklilledeks on kerkimas orhideed

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juba kümme aastat kestnud orhidee vaimustus pole siiani üle läinud.
Juba kümme aastat kestnud orhidee vaimustus pole siiani üle läinud. Foto: Martin Ilustrumm

Traditsiooniliselt ostetakse naistepäeva puhul enim roose ja tulpe, kuid aasta-aastalt soetatakse kallimatele ka mitmesuguseid potililli, ennekõike orhideesid.

«Eesti naisi peetakse selle tähtpäeva puhul meeles enim rooside ja tulpidega, mille müügiks prognoosime tänavu eeldatavalt ligi 550 000 ning populaarseimaks valikuks on seitsmest-üheksast lillest koosnevad kimbud,» rääkis Maxima Eesti ostudirektor Kristina Mustonen.

Tema sõnul on traditsioonilistest lõikelilledest menukad veel nartsissid, nelgid ja krüsanteemid, mida ostetakse kokku hinnanguliselt 100 000 tükki. Igal aastal ja nii ka tänavu on üha suuremat populaarsust kogumas kauakestvamad kevadist meeleolu loovad potililled.

«Roosid on ka potililledena väga menukad, peaaegu võrdselt aga ostetakse potililledena orhideesid,» kirjeldas Mustonen. Teistest potililledest on ostjate lemmikuteks priimulad, kalanhoed ja begooniad.

Arvestades juba naistepäevale eelnenud müügikasvu prognoosib Maxima Eesti tähtpäeva puhul ligi 750 000 lilleõie müüki, mis on eelmisest aastast kolmandiku võrra kõrgem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles