Galerii: inimesed ummistasid PPA Tammsaare esinduse

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul looklesid politsei- ja piirivalveameti Tammsaare teenindusbüroos pikad järjekorrad - nii mõnigi inimene sai järjekorras oodata lausa tund aega.

Ootamatult pikk järjekord tekkis põhjusel, et tänavu aeguvad paljude inimeste passid ja ID-kaardid, mistõttu on suur eelkõige uut dokumenti taotlevate inimeste hulk.

Põhja prefektuuri Tammsaare teeninduse vanem Tiina Rekkaro ütles Postimehele, et tänavu aegub ligi 200 000 ID-kaarti ja 150 000 passi, sest kätte on jõudnud järjekordse tsükli lõpp, kus suur hulk dokumente kaotab kehtivuse.

Lisaks tuleb arvestada nende dokumendi taotlejatega, kes on nime vahetanud või oma dokumendi ära kaotanud. Seetõttu on koormus teenindussaalidele suurem ja see tingib ka suuremad järjekorrad, märkis Rekkaro.

«Märts on ka varasematel aastatel olnud kiirem ja töisem aeg, sest siis on koolivaheajad ja inimesed reisivad rohkem. Samuti näitab senine praktika, et aktiivsem on dokumentide taotlemine kuu alguse poole. Kõige rahvarohkemad ajad teeninduses on lõunaajad,» nimetas ta.

ID-kaarti saab teenindusse tulemise asemel taotleda ka posti või e-posti teel. Siis tuleb aga väga täpselt jälgida, et taotlus oleks korrektselt esitatud ning kõik vajalikud andmed ja dokumendid taotlusele lisatud. Vastasel juhul tuleb inimesega uuesti ühendust võtta, mis  pikendab protsessi ning tõstab koormust ka ametnikele.

Posti või e-posti teel dokumendi taotlemisel tasub tutvuda politsei kodulehel olevate juhistega taotluse korrektseks esitamiseks. 

PPA loodab inimeste mõistvale suhtumisele ja palub varuda kannatust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles