Ikea tutvustas kokkupandavat kruvivaba mööblit

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tootesarja Lisabo laud.
Tootesarja Lisabo laud. Foto: independent.co.uk

Ikea uus disain võimaldab mööblit kokku panna nagu puslet, nii et kruvisid polegi vaja.

Ikea tutvustas hiljuti uue disainiga mööblit, mille kokkupanemiseks ei ole kruve vajagi – piisab vaid, kui tükid pusle moodi kokku panna, vahendab The Independent.

Ettevõte on välja töötanud mööbli, mis võib kruvid, poldid ja kuuskantvõtmed minevikku jätta. Nimelt on nad välja tulnud lahendusega, mis võimaldab lihtsa vaevaga kaks mööblitükki omavahel kinnitada nagu pusle.

Ikea katsetas esmalt uut kinnitussüsteemi viis aastat tagasi Regissöri toodetel. Nüüd plaanib ettevõte välja tulla tootesarjaga, milles on kogu mööbel uue kinnitussüsteemiga.

Mööbliesemed tulevad väikeste sooneliste väljaulatuvate osakestega, mida saab kerge vaevaga juba valmis puuritud lohku asetada ja kaks mööblitükki nii omavahel kinnitada.

Disainiajakirja Dezeen peatoimetaja Jesper Brodini sõnul suutis ta mööblieseme, mille kokkupanekuks tal tavaliselt umbes 24 minutit läheb, kokku panna vaid kolme minutiga.

«Me otsime pidevalt uusi lahendusi, kuidas muuta toodete disain inimestele lihtsamaks ja käepärasemaks,» sõnas Ikea pressiesindaja.

Väljaulatuva osaga lauajalg. / IKEA
Väljaulatuva osaga lauajalg. / IKEA Foto: Ikea
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles