Tasub teada: kellel on õigus saada üksiku pensionäri toetust (6)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Sotsiaalkindlustusamet tuletab meelde, et üksi elava pensionäri toetuse maksmise perioodi hakatakse arvestama alates 1. aprillist.

Toetust saab inimene, kes perioodil 1. aprillist kuni 30. septembrini on vanaduspensionieas, elab rahvastikuregistri andmetel üksi ning kelle vanaduspension on alla 470 euro, teatas amet.

Kui pensionär elab üksi lühemat aega, näiteks alates 1. maist, siis teda ei loeta sel aastal toetuse saajaks, selgitas Sotsiaalkindlustusameti hüvitiste osakonna nõunik Merle Sumil-Laanemaa. «Kui pensionär jätkab üksi elamist, siis toetust saab ta järgmisel aastal,» lisas ta.

Toetuse suurus on 115 eurot, seda makstakse üks kord aastas oktoobrikuus.

Pensionär ei pea toetust ise taotlema, vaid see makstakse välja automaatselt. «Pensionäri vanus ja pensioni suurus on meil olemas ning üksi elamise info saame rahvastikuregistrist,» lisas Sumil-Laanemaa.

Välisriigist pensioni saaja peab toetuse saamiseks esitama sotsiaalkindlustusametile oma välisriigi pensioni suuruse hiljemalt 31. augustiks. Sellele liidetakse Eestist saadav pension.

Lisaks on õigus saada üksi elava pensionäri toetust ka eestkostjatel ning eestkostetavatel ja hooldekodude elanikel. Info eestkoste kohta on sotsiaalkindlustusametil olemas ning hooldekodu elanike andmed kogutakse koostöös hooldekodudega.

Rohkem infot üksi elava pensionäri toetuse kohta leiab sotsiaalkindlustusamet kodulehelt.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles