Kohvigurmaanidele: kaheksa lisandit, mida kohvisse puistata

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panthermedia/ Gudrun Krebs

Kohvisse võib lisaks piimale ja suhkrule lisada teisigi maitseaineid, et kuuma joogi maitset elavdada ja veelgi paremaks muuta.

Sool. Mõni kohvisõber soovibki kergelt kibeda mekiga kohvi, teine aga lisabki ohtralt piima ja suhkrut, et igasugune muu maitse kaoks. Et kohvi iseloomulik maitse säiliks, ent kibedus väheneks, võib selle asemel lisada joogi sisse tibake soola, mis tasakaalustab maitset, kirjutab Mashed.

Vanilliekstrakt. Kui oled vanillimaitse fänn, võid magustaja asemel lisada kohvisse ka paar tilka vanilliekstrakti, mis annab sellele mõnusa maitse kui ka jätab endast maha hea aroomi.

Kaneel. Ka siin võib suhkru ja muu magustaja asemel kasutada kaneeli, mis annab kohvile hea meki.

Kardemon. See Lähis-Ida vürts on pisut magus kui ka soolane ning meenutab maitse poolest ingverit. Koos kaneeli ja kardemoniga võid endale valmistada piparkoogimaitselise kohvi.

Šokolaad. Kohv ja šokolaad sobivad ideaalselt kokku. Valmista oma lemmikkohv ning lisa sinna šokolaadisiirupit, kakaopulbrit või šokolaadilaaste, mis sulavad kuumas joogis hetkega ning maitsevad imeliselt.

Või/kookosõli. See ei tundu küll väga ahvatlev, kuid rasvainega kohvi kiidavad paljud. Nii kuulub näiteks paleo toitumisviisi harrastajate menüüsse kookosõliga kohv.

Muna. Julgemad võivad hommikul ära proovida kohvi koos lahtiklopitud munaga. Kui segule lisada veel suhkrut, hakkab see meenutama juba kohvikreemile sarnanevat maiust.

Jäätis. Kuumale kohvile jäätist lisades saad sellesse kolm ühes – piima, suhkru ja lõppkokkuvõttes magustoidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles