Nördinud lugeja: tartlased ei tee möödasõidureal ja tavalisel sõidureal vahet (7)

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu detsembrikuus tegid politseinikud Võru maanteel järelvalvet ja suunasid vasakpoolsel sõidurajal uhkes üksinduses kulgejad tee äärde, et selgitada neile, kuidas nad peaksid nelja sõidureaga teel liiklema.
Mullu detsembrikuus tegid politseinikud Võru maanteel järelvalvet ja suunasid vasakpoolsel sõidurajal uhkes üksinduses kulgejad tee äärde, et selgitada neile, kuidas nad peaksid nelja sõidureaga teel liiklema. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

«Kuna Tallinnas on kaherealine ja seal teavad kõik seadusi, siis Tartus see nii ei ole. Inimesed ei tea, milline rida on möödasõidu rida. Millegi pärast on aeglasemad alati vasakus reas. Äkki saaks uudistes suuremat reklaami või seaduste tutvustamist teha. Neid inimesi lihtsalt nii palju, kes arvavad, et üks rida läheb Lõunakeskusesse ja teine kesklinna. Seadusega on möödumine paremalt keelatud,» kirjutas lugeja Postimehe toimetusele.

Vastab Tartu patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse vanemkomissar Enn Virk:

«Tõepoolest on nii mõnelegi uudiseks, kuidas õigupoolest Tartu linnaservas Võru maanteel liigelda. Sel umbes kolm kilomeetrit pikal teelõigul eksitakse tihti sõidurea valimisega.

Nimelt tuleb tähele panna, et tegu on asulavälise teega. Kui asulaväliselt on ühes suunas kaks või enam sõidurada, peab juht sõitma parempoolses sõidureas. Vasak jääb kasutamiseks üksnes neile, kes soovivad möödasõitu teha.

Politsei on sel teelõigul nüüdseks juba pikalt liiklejatel silma peal hoidnud ning järjepanu kinni pidanud sõidukijuhte, kes kindlameelselt vasemas reas sõidavad. Autojuhid tunnistavad ka ise, et kuna Lõuna-Eestis seni sellised teelõigud puudusid, ei ole nad kuigi hästi kursis, kuidas oleks õige mitmerealisel liigelda. Üldjuhul pole tegu pahatahtlikkusega, lihtsalt teadlikkus on madal ning selle tõstmise nimel politsei sealkandis aegajalt ka toimetab.»

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles