Kioskimüüjast frantsiisipidajaks ja ettevõtjaks

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
R-kioski frantsiisipidaja ja kioski perenaine Ester Haas.
R-kioski frantsiisipidaja ja kioski perenaine Ester Haas. Foto: Sille Annuk

Tartu kesklinnas «Isa ja poja» kuju lähedal asuv R-kiosk erineb teistest kioskitest selle poolest, et tal on oma perenaine. Nimelt otsustas endine müüja Ester Haas hakata ettevõtjaks ja võtta kioski frantsiisile.

«Minu ettevõtte toimetab siin R-kioskis ja selle eest, et mu ettevõte siin toimetab, maksab R-kiosk mulle teenustasu. Sellest teenustasust maksan mina oma ettevõtte töötajatele palka ja tasun muud kommunaalkulud, mis siin on,» selgitas Haas R-kioski frantsiisilepingu olemust.

Kui muidu juhib R-kioskite igapäevast tööd piirkonna juhid, kelle hallata on mitu kioskit, siis frantsiisile võetud kioskit juhib frantsiisipidaja.

Haas alustas frantsiisiga 2015. aasta augustis, peaaegu aasta pärast seda, kui oli nii Pärnu kui ka Tartu R-kioskites klienditeenindajana leiba teeninud. «Siin kioskis olin veidi üle poole aasta, enne seda töötasin neli kuud Pärnus R-kioskis,» täpsustas Haas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles