Söögikohas tuleb vee ja kohvi eest tasuda hingehinda

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohv
Kohv Foto: SCANPIX

Kuigi piirdud söögikohas 4-eurose roaga, tühjendad oma rahakotti tõenäoliselt kõvasti rohkem, sest keskmiselt maksab söögikohtades, vähemalt Tallinna kesklinnas, pudelike vett või tassike kohvi 1,60 € (25 krooni).

Kui Prantsusmaal ja paljudes teisteski riikides tuuakse klaas või seltskonna peale terve kann vett küsimata ja täiesti tasuta lauda, siis Eesti restoranides sellist kommet pole, kirjutas Õhtuleht.

Kui Tallinna Vesi märtsi algul teatas, et restoranid hakkavad külastajatele toidu kõrvale kraanivett pakkuma, liitus selle algatusega vaid neli toidukohta.

Nordic Hotel Forumi lobby-baaris, kus tassike kohvi või teed maksab 2,50 €, ütleb teenindaja kindla sõnaga, et tellitud toidu kõrvale tasuta klaasi vett mitte ühelgi tingimusel ei saa.

Ka Oliveri restoranis (kohv 1,60 €, tee 1,90 €) kinnitab teenindaja, et vett serveeritakse neil tasuta küll veini või espresso, aga kindlasti mitte prae kõrvale ja Saku Lätte tünnist võetud klaasitäis maksab Oliveris 1,30 €.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles