Kuidas makarontooteid õigesti keeta?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pasta.
Pasta. Foto: Sille Annuk

Teadlased on kindlaks teinud ideaalse pasta keetmisviisi ja tuleb välja, et me kõik oleme seda valesti teinud.

Ameerika Keemiaühingu teadlased tegid kindlaks, et kõige parema pasta saamiseks tuleb vette alati lisada soola, kuid mitte kunagi oliiviõli, vahendab Huffington Post.

Teadlane Kyle Nackersi sõnul ei ole tegelikult mingit vahet, kas pasta keetmisel kasutada õli või mitte, sest lõppude lõpuks kallatakse see nagunii kraanikausist alla. Seega võib Nackersi sõnul õli arvelt lihtsalt kokku hoida ja seda mitte lisada.

«Toiduvalmistamisel on oluline roll valgu ja tärklise vastasmõjuga mängimisel, et saada ideaalne al dente pasta,» sõnas ta ja soovitas makaronide keemise ajal vett segada, et need  kokku ei kleepuks.

Kui osa kokki soovitab lisada makarontoodete keetmise ajal ka õli, et need kokku ei keeks, siis teised jällegi usuvad, et lisatud õli ei lase hiljem kastmel pastat korralikult katta. Kuigi Nackers usub, et õli pole vaja lisada, siis kinnitab ta, et soola tuleb kindlasti lisada.

«Sool on peamine maitsetugevdaja. Kui peaksid osalema küpsetamisvõistlusel soola kasutamata, siis ei püsi sa kaua konkurentsis.»

Viimasena lisab mees, et pastat ei tohiks kunagi pärast keemist veega loputada, sest sel juhul loputad ära kleepuva tärklise, mis aitab kastmel paremini pasta külge jääda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles