Maanteeamet annab rohelise tule naastrehvide vahetuseks

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suverehv. Foto on illustreeriv.
Suverehv. Foto on illustreeriv. Foto: AIVAR AOTÄHT/SAKALA

Talverehvide kohustuslik kasutusaeg on küll lõppenud, kuid talviste tee- ja ilmastikuolude jätkudes võib naastrehve siiski kasutada kuni 30. aprillini.

Maanteeameti liikluseksperdi Villu Vane sõnul eraldi korraldust rehvide vahetuseks keegi ei anna ja rehvide vahetamise otsuse teeb iga juht ise oma igapäevase teekonna põhjal.

«Ilm on kevadine ja suurem lumi läinud. Rehvivahetusele peaks mõtlema, kuid arvestada tuleb, et ilmaprognooside kohaselt võib mõnel päeval tulla veel nii lund kui ka lörtsi. Seega, kiirustama ei pea, kuid liigselt venitada ei ole mõtet,» selgitas ta.

Vane lisas, et rehvivahetuse otsusel tuleb lähtuda sellest, millistel teedel, kui palju ja millisel kellaajal sõita tuleb. Kui sõidetakse pikki vahemaid või liigeldakse igapäevaselt mööda väiksemaid teid, siis ei pea veel kiirustama. Need inimesed, kes elavad ja liiguvad linnas või linna lähedal ega läbi igapäevaselt pikki vahemaid, võiksid juba rehvivahetusele mõtlema hakata.

Politsei- ja piirivalveameti juhtivkorrakaitseametnik Kalmer Tikerpe lisas, et rehvivahetus võiks toimuda siis, kui ilmad on püsivalt plusspoolel. «Soovitan juba praegu üle vaadata suverehvid ning kui nende mustrisügavusest jääb vajaka, tuleb minna uute järele,» ütles ta.

Suverehv hoiab tema sõnul sõidukit kõige paremini teel, kui mustrijääk on vähemalt kaks millimeetrit. Tikerpe soovitab rehve ostes mitte mõelda ainult raha säästmisele, sest sõidukit ühendavad teega ainult rehvid.

Naastrehvide kasutusaeg on reguleeritud majandus- ja kommunikatsiooniministri määrusega «Mootorsõiduki ja selle haagise tehnonõuded ja nõuded varustusele». Selle kohaselt on naastrehve lubatud kasutada kuni 31. märtsini, kuid erandina talviste tee- ja ilmastikuolude esinemise korral kuni 30. aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles