Kevadine koolivaheaeg annab turismitööstusele leiba

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolivaheaeg on populaarne perepuhkuste periood.
Koolivaheaeg on populaarne perepuhkuste periood. Foto: SCANPIX

Reisiteenuseid vahendava firma Estravel müügitulemused ja kliendipäringud osutavad sellele, et kevadine koolivaheaeg on jätkuvalt popp perepuhkuste aeg.

«Kevadine koolivaheaeg on juba aastaid olnud Estravelile perepuhkuste kõrghooaeg ning meie praegused müügitulemused ja kliendipäringud annavad sellele taas kinnitust. Kogu perega, eriti aga koolilastega, puhkama minemist peab ikkagi pikemalt ette planeerima ja seetõttu on koolivaheaja reisid juba varakult  ära ostetud,» rääkis Estraveli tootjasuhete juht Katrin Samlik.

Need, kes pole lastega puhkust veel ette planeerinud, kuid tahaks siiski reisile minna, on Samliku hinnangul hiljaks jäänud – viimasel hetkel on puhkusepakettide valik väikesevõitu ja hinnad kallid.

Populaarsemad perepuhkuse sihtkohad ei erine suurt eestlaste tavalistest lemmikutest. Esireas on Tenerife Hispaanias ja taas ka Sharm El Sheikh Egiptuses. Viimases on olukord Samliku kinnitusel rahunenud ning elu käib kuurortides jälle mõnusas puhkuserütmis.

«Lähematest sihtkohtadest on levinud Stockholm oma mitmesuguste muuseumide ja teemaparkidega. Samuti on lemmikuteks nii Eesti kui ka Läti veekeskused ja spaad,» lisas Samlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles