Tuhanded mobiil-ID sertifikaadid muutuvad täna kehtetuks (2)

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaart.
ID-kaart. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/PM/SCANPIX BALTICS

Tänasest, 1. aprillist muutuvad tuhanded SIM-kaardiga seotud mobiil-ID sertifikaadid kehtetuks, kuna Politsei- ja Piirivalveameti (PPA) otsusel minnakse üle tugevama turvalisusega lahendusele. SK ID Solutionsi andmetel on tänase seisuga mobiil-ID sertifikaat uuendamata rohkem kui 4000 inimesel.

Muudatus puudutab neid kasutajaid, kes võtsid endale mobiilioperaatori juurest mobiil-ID SIM-kaardi enne 2015. aastat ja taotlesid sellele sertifikaadid 2014. aasta jooksul.

Tele2 tootedirektori Katrin Aroni sõnul peavad selliste SIM-kaartide omanikud, kes tahavad mobiil-IDga ka edaspidi mugavalt makseid teha ja elektroonselt allkirjastada, võtma kasutusele uue ja turvalisema SIM-kaardi ning taotlema uued mobiil-ID sertifikaadid.

«Selleks peaksid kliendid tulema meie esindusse, kus saab väga lihtsalt uue SIM-kaardi ja mobiil-ID sertifikaadid,» ütles Aron ja lisas, et uued mobiil-ID sertifikaadid kehtivad viis aastat ja riigilõivu lepingu sõlmimisel kliendid maksma ei pea.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles