Saarlased tulevad turule uute kasemahlajookidega

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasemahla laskmine.
Kasemahla laskmine. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Mullu EASilt kasemahla tootearenduseks toetust saanud Kihelkonna ettevõte Öselstuff OÜ on välja töötanud mitu kasemahla baasil valmistatud jooki.

«Esimesed tootenäidised on valmis,» ütles Saarte Häälele Öselstuff OÜ juht Ardon Kaerma, kelle sõnul on tootearenduse tulemusel valminud viie karastusjoogi retseptid.

Kui klassikaline hapendatud kasemahl tuleb müüki sel suvel, siis aroonia-, ingveri-pohla ja astelpaju-lisandiga ning kasemahla-mojito kauplustesse jõudmise aeg on esialgu veel lahtine.

Kasemahl on vähemalt esialgu varutud Lõuna-Eestist, kuna Saaremaal polnud võtta ühtki mahesertifikaadiga mahlakogujat. «Suund on saada tooraine Saaremaalt ja kui siin leidub keegi ettevõtlik, kellel on suur kasemets ja oleks huvi, siis on see igati tervitatav,» rääkis Kaerma.

Ettevõtte äriplaani järgmine etapp on teha kampaania ühisrahastusplatvormis Kickstarter, millega tullakse avalikkuse ette 3. aprillil. «Sellega soovime esiteks katta olemasolevate tellimustega seotud kulusid ning teiseks koguda kaubamärgile ja tootele tuntust rahvusvahelistel turgudel,» selgitas Kaerma.

Huvilisel on võimalik tootmisprojekti rahaliselt panustada ja saada vastutasuks auhindu (kasevihad ja -seebid) või ekskursioon Saaremaale, kus toimub kasemahla näidisvõtmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles