Elektrilevi avaldas uue võrguteenuste hinnakirja (2)

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrilevi.
Elektrilevi. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Elektrilevi avaldas konkurentsiameti poolt kooskõlastatud uue võrguteenuse hinnakirja, mis hakkab kehtima 1. juulist.

Elektri hind väheneb koduklientidele keskmiselt neli ja ettevõtetele kaheksa protsenti. Kuna muutused on ka tasu komponentides, on mõju sõltuvalt paketist ja tarbimismahust klientidele erinev.

Koduklientide jaoks lisandub valikusse uus pakett «Võrk 2 kuutasuga», mis loob ligi 130 000 kliendile võimaluse vähendada igakuist võrgutasu. Kliendid, kellele uus pakett kujuneb tänasest soodsamaks, viib Elektrilevi ise 1. juuliks üle, andes neile eelnevalt muudatusest teada. Kui klient paketimuutust ei soovi, saab sellest ka loobuda.

Teise olulisema muudatusena rakendub 1. jaanuarist 2018 püsitasu tarbimiskohtades, kus tarbimine täiesti puudub või on aasta jooksul kokku kuni 250 kilovatt-tundi. Arvestuse aluseks on 2017. aasta tarbimine. Puuduva või vähese tarbimisega võrguühendustele on igakuine püsitasu korterite puhul valdavalt 1,5 eurot ja eramutel sõltuvalt peakaitsmest kolm kuni viis eurot kuus.

57 000 tarbimiskohta, üle 300 alajaama ja enam kui 1100 km liine, millest aasta jooksul pole peaaegu üldse elektrit läbi liikunud. / Joonis:
57 000 tarbimiskohta, üle 300 alajaama ja enam kui 1100 km liine, millest aasta jooksul pole peaaegu üldse elektrit läbi liikunud. / Joonis: Foto: Elektrilevi

Muudatustest mõjutatud kliente teavitab Elektrilevi kirja teel alates maikuust. Ühtlasi on maikuust e-teeninduses saadaval paketikalkulaator, mis aitab seniseid ja uusi hindu võrrelda.

«Soovitame kliendil oodata, kuni oleme teda kirjaga teavitanud ja muudatuste mõju selgitanud. Kuna kodukliendi pakettides Võrk 1 ja Võrk 2 jääb edastustasu hind samaks, on arvestatav hulk ka neid kliente, kelle jaoks midagi ei muutu,» selgitas Elektrilevi klienditeeninduse osakonna juht Ainer Tiitson.

Uus hinnakujundus laiendab klientide hulka, kel võiksid oma tarbimiskoha peakaitset tegelikele vajadustele vastavaks kohandada, sest püsitasu eramutel sõltub peakaitsme suurusest. Kortermajas on peakaitse ühine ja korterite püsitasu valdavalt ühetaoline. Elektrilevi veebis on ka peakaitsme kalkulaator, mis aitab mõistliku peakaitsme suurust hinnata vastavalt tarbimisvajadustele.

Lisainfot võrguteenuse hinnamuudatustest leiab Elektrilevi veebilehelt. Kogu elektriarvest moodustab võrgutasu elektrienergia ja riiklike maksude kõrval koduklientidel keskmiselt 40 protsenti. Hinnakujundusest leiab taustainfot siit.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles