Ökopood kutsub tagasi Schock’si seesamikreemi

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Schock’s seesamikreem
Schock’s seesamikreem Foto: reformhaus-shop.de

Veterinaar- ja toiduametini on jõudnud läbi kiirhoiatussüsteemi RASFF ohuteade, et Kreeka päritolu Schock’si seesamikreemi ühes partiis on tuvastatud Salmonella spp. Ajavahemikul 22.06.2016 – 20.03.2017 on kõnealusest partiist tarnitud Eestisse 72 purki.

Looduspere OÜ kutsub tagasi Schock`si seesamikreemi (Sesam La Creme  320 g; parim enne: 01/02/2018). Toote edasimüüja Looduspere OÜ on probleemist teadlik ning on juba algatanud kõnealusesse partiisse kuuluvate toodete tagasikutsumisega.

Tagasikutsumine puudutab ainult Schock’si seesamikreemi 320g pakendis olevat partiid, mille parim enne on 01/02/2018 ja EAN kood on 4006084001106.

Toote tagastamiseks palume pöörduda Looduspere kauplustesse või helistada neile telefonil 6396 881.

Taust:

  • Ohtliku toidu ja sööda leviku vältimiseks on loodud võrgustikuna toimiv toidu ja sööda kiirhoiatussüsteem RASFF (Rapid Alert System for Food and Feed).
  • Kiirhoiatussüsteem võimaldab tarbijaid kaitsta toidust ja söödast tulenevate ohtude eest. Terviseriski tuvastamisel võimaldab RASFF jagada kiiresti ja tõhusalt teavet Euroopa Komisjoni, liikmesriikide veterinaar-ja toiduametite ning organisatsioonide vahel, tänu millele saavad riigid kiiresti ja kooskõlastatult reageerida.
  • RASFFi liikmed on kõik 28 Euroopa Liidu liikmesriiki, Euroopa Komisjon, Euroopa Toiduohutusamet ning täisliikmetena osalevad ka Island, Liechtenstein ja Norra. Eestis on RASFF süsteemi kontaktasutus veterinaar- ja toiduamet.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles