Võrus ameeriklaste jaoks tehtud juust tuleb müüki ka Eestis

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juust Lacey Swiss.
Juust Lacey Swiss. Foto: Tootja foto

Mullu hakkas Valio Võru tehas tegema vaid ameeriklastele mõeldud Lacey Swiss juustu. Nüüd lubab tootja, et aprillis hakatakse seda müüma ka Eestis.

Esimesteks müügikohtadeks on Stockmanni ja Tallinna Kaubamaja toiduosakonnad ning juustu kilohind peaks jääma 10 euro kanti.

USAs on Võrus tehtud juustu müüdud delikatesstootena ning seda on tunnustanud ka ameerika online-ajakirjandus – veebiajakiri Today’s Diet and Nutrition valis selle hiljuti oma nädala tooteks.

Valio hakkas mitu aastat tagasi Lacey Swissi kallal tööle ja pidas arendustöös silmas spetsiaalselt USA tarbijate maitse-eelistusi. Samas ei ole maitse meiegi inimeste jaoks midagi eriskummalist – see on pitsilise struktuuriga ja veidi suuremate aukudega juust kui meil tuntud Atleet.  

Lacey Swiss iseenesest pole aga Võrus välja mõeldud juustutüüp. See pärineb ikkagi Ameerikast. Legendi järgi sündis Lacey Swiss 80ndatel aastatel tööõnnetusena, kui Emmentali juustu partii ühel juustutootjal vastu taevast läks.

Tulemuseks oli tavapärasest väiksemate aukudega ja kolmandiku võrra väiksema rasvasisaldusega juust. Kuid ajastus oli selliseks tööõnnetuseks väga sobiv – üha enam pöörasid inimesed tähelepanu toodete rasvasisaldusele. Nii sai untsu läinud Emmentali turundada kui tavalisest tervislikumat juustu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles