Lennukid ei saanud hommikul Tallinna lennujaamas maanduda

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuisuse ilma tõttu on häiritud lennuliiklus ja ilmainfo edastamine pilootidele - mitu saabuvat lendu pöördus mujale lennujaama ning esineb ka mõningaid hilinemisi.

Tallinna Lennujaama avalike ja välissuhete juhi Priit Koffi kinnitusel suundus AirBalticu Vilniuse lend ilmastikuolude tõttu maanduma Tallinna asemel Riiga, Finnairi Helsingi lend pöördus tagasi Helsingisse, Lot Polish Airlines'i Stockholmi lend tühistati ilmastikust mittesõltuvatel põhjustel.

Postimehe lugeja sõnul on probleeme ka EasyJeti Milano lennuga. «Kell 12.16 proovis uuesti maanduda, aga viimasel hetkel tõmbas tagasi üles,» teavitas ta. Äsja pöördus EasyJeti lennuk Helsingisse maanduma.

Samuti esines lennujaamas väiksemaid tõrkeid ilmainfo edastamisel, mis tekitasid viivitusi. Koffi sõnul oli selle taastumine minutite küsimus ning praeguseks on rike lahendatud.

«Ohutus on meie jaoks kõige tähtsam. Ei saa välistada, et kui viivitus kestab rohkem kui mõni minut, siis hilineb mõni lend õhkutõusmisega või mõni lend peab veel kuhugi mujale suunduma, aga hetkel peaks olema olukord kontrolli all,» lisas ta.

Koff lisas, et kõige operatiivsemat infot lendude kohta saab lennujaama kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles