Venemaalt saabuvate reisijate pagasist otsitakse ohtliku nakkusega liha

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sealiha.
Sealiha. Foto: SCANPIX

Venemaal Peterburi regioonis avastati järjekordne sigade katku kolle, sellega seoses teatas veterinaar- ja toiduamet, et ka reisijad ei tohi oma tarbeks idanaabrite juurest Eestisse tuua mingisuguseid loomseid saadusi.

«Käesolevaga kinnitame, et Venemaalt ei ole lubatud elussigade, värske sealiha ega lihatoodete import Euroopa Liitu, sealhulgas Eestisse. Keelatud on ka isiklikuks tarbimiseks ettenähtud loomsete saaduste sissetoomine Venemaalt saabuva reisija pagasiga,» avaldas amet täna oma veebilehel.

Samuti teatas amet, et koos maksu- ja tolliametiga kontrollitakse põhjalikult Venemaalt Eestisse saabuvate reisijate pagasit. Samuti tehakse eraldi puhtusekontroll elusloomade veokitele.

Venemaal möllav sigade katk on täpsemalt sigade aafrika katk. See on väga nakkav haigus, mille kulg võib olla üliäge ning mida iseloomustab loomade kõrge palavik, täielik isutus, verevalumid nahal ja siseorganites ning surm 7 – 10 päeva jooksul pärast haigustunnuste ilmnemist. Suremus võib küündida 100 protsendini. Haigus on kiire levikuga ja tekitab suurt majanduslikku kahju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles