Apteekrid: ometi ükskord huvitub parlament ravimipoliitikast

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apteegis.
Apteegis. Foto: Liis Treimann

Apteekrite liit avaldas heameelt selle üle, et pärast ligi 10-aastast vaheaega asuvad poliitikud taas ravimipoliitika kallale ja väljendas lootust, et sellesse töösse kaasatakse ka spetsialiste.


Liidu üks juhte Kaidi Sarv ütles uue võimuleppe tervist puudutavat osa kommenteerides, et 2002. aastal väärikate koostajate poolt alustatud samalaadne dokument pärispoliitikaks ei formeerunudki. «Seda on kõik osapooled kõik need aastad kahjutundega märkinud,» tõdes ta.

Apteekrite hinnangul on nüüd taas kätte jõudnud aeg praeguse ravimiolukorra sügavamaks analüüsimiseks ning arenguvõimaluste läbimõtlemiseks.

«Loodame, et otsuste ettevalmistamisel kaasatakse igakülgselt ka kõikide valdkondade parimaid tundjaid ning uuenduste puhul ei seata esiplaanile mõne osapoole edukat äritegevust, vaid
analüüsitakse põhjalikult kõiki võimalikke ohte ja selle tegevusega kaasnevat tervisekahju,» ütles Sarv.

Ta lisas, et apteekrid loodavad, et selle valitsuse ajal tugevdatakse õiguslikult apteegiteenuse rolli tervishoiumeeskonna ühe olulise liikmena ning et selle rahastamisel minnakse tootepõhiselt hinnamudelilt üle teenusepõhisele.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles