Suve oodates: retsept sibula-tšillišašlõki ja röstitud bataadiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Nõo Lihavürst

Läheneva suve ootuses on Nõo Lihavürst valmistanud mitmed uued linnulihatooted, mis on suunatud kõigile, kes soovivad, et nende igapäevamenüü oleks ühtaegu kaalusõbralik, toitev ja maitsev.

Linnulihatooted kuuluvad tervise- ja spordisõprade igapäevasesse menüüsse ning need on enda retseptidesse pannud ka personaalne veebipõhine treening- ja toitumisnõustamisprogramm Fitlap. Koostöös toidublogiga Retseptisahtel ja treening- ning toitumisnõustamisprogrammiga Fitlap toome täna teieni ühe maitsva ja kerge kanalihašašlõki retsepti. Kevadine mõnus eine sisaldabki kõike, mida läheneva suve ootuses tarvis: kergust, mahlasust ja imelist linnulihamaitset. Lisaks on kõik kogused arvutatud ning toorained valitud nõnda, et seda retsepti sobib nautida ka kaalulangetajal.

Retsepti järgides on näha, et koostisosi siin väga palju tarvis ei olegi. Šašlõkk on hõrgus sibula-tšillimarinaadis, mis annab kogu roale ideaalse maitsenüansi. Marineeritud kanalihatükid on tarvis lihtsalt kas grillile või ahju küpsema panna.

Kõrvale lõika bataadisektoreid ja rösti neid ahjus või grillil, kuni köögiviljatükid omandavad mõnusa kuldse värvuse. Kaste valmista tervislikust Kreeka jogurtist ning kõrvale serveeri värskeid rohelisi salatilehti koos granaatõunaseemnetega.

Kõik kevadiselt tervislikud retseptid on valminud koostöös toidublogiga Retseptisahtel ning treening- ja toitumisnõustamisprogrammiga Fitlap.

Koostisosad:

100g Nõo Lihavürsti sibula-tšilli kanašašlõkki

120g bataati

20g 10% Kreeka jogurtit

4g oliiviõli

20g granaatõuna

Soola

Pipart

Valmistamisõpetus:

-Eelsoojenda ahi 180 kraadini.

-Pese 120g bataati ja lõika bataadist sektorid ning lisa neile 4g oliivõli. 

-Pane 100g Nõo Lihavürsti sibula-tšilli kanašašlõki ja bataadi sektorid 25 minutiks ahju (180 kraadi).

-Maitsesta 20g 10% Kreeka jogurtit soola ja pipraga.

-Puhasta 20g granaatõuna

-Serveeri šašlõkk ja bataat ning pane bataadi peale Kreeka jogurti kastet. Puista peale granaatõuna.

Copy
Tagasi üles