Apteekrite ühendus: esmatähtis on ravimite omaosaluse vähendamine

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimid
Ravimid Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eesti Apteekrite Ühenduse juhataja Kadri Tammepuu ütles, et apteekrid tervitavad igati võimuleppesse kirjutatud eesmärki suurendada ravimite valikut ja parandada nende kättesaadavust.


«Nii WHO kui teised eksperdid on tõdenud, et ravimite kättesaadavuse põhiprobleem Eestis on seotud rahaga, mis tähendab, et vähekindlustatud inimestele nagu pensionärid ja lastega pered jäävad paljud vajalikud ravimid sageli välja ostmata,» tõdes Tammepuu.

Ta lisas, et omaosaluse ehk inimese enda poolt tasutava summa vähendamine ravimite ostul on aktuaalne teema ja üks võimalus riigil kui selgelt kõige mõjukamal ravimituru osapoolel olla nõudlikum ja tõhusam läbirääkija ravimitootjatega.

Tammepuu sõnul on ka e-apteegi seadustamine digiretsepti eeliste ärakasutamiseks mugavusteenusena väga efektiivne meede ning kahtlemata kaasaegsem kui ravimibuss, mis ühe ettepanekuna samuti võimuleppes kirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles