Ravimitootjad: ravimid peavad saama kõigile kättesaadavaks

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimid.
Ravimid. Foto: Toomas Huik

Eesti Ravimitootjate Liit tunnustab uut koalitsioonilepet, mis seab eesmärgiks ravimite kättesaadavuse parandamise ja ravimipoliitika väljatöötamise.


«Ravimipoliitikat praegu reguleeriv dokument on aastast 2002, vahepealse aja jooksul on aga palju muutunud ning vajadus uue strateegia järele on kindlasti olemas. Heameel on märkida, et valitsusliit seab eesmärgiks ravimite valiku suurendamise ja patsientide omaosaluse vähendamise,» ütles liidu juhataja Riho Tapfer.

Ta avaldas ühtlasi lootust, et uue ravimipoliitika väljatöötamisse kaasatakse kõiki olulisi osalisi ja arvestatakse euroopalike suundadega ravimite kättesaadavuse parandamisel. «Kõige valusamalt põletab meid täna uute ravimite vähene kättesaadavus ja Eesti patsientide suur omaosalus, mis on kõrgeim Euroopas,» sõnas ta.

Eesti Ravimitootjate Liit on 1996. aastal asutatud mittetulundusühing, mis esindab Eestis tegutsevaid uurimistööl põhinevaid originaalravimite tootjaid, geneerilisi ravimeid tootvaid ravimifirmasid ning ravimiuuringutega tegelevaid ettevõtteid. Kõik 24 liiget lähtuvad oma töös ühisest eetikakoodeksist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles