Retsept: Kaukaasiapärane sealiha köögiviljahautisega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Nõo Lihavürst

Figuurisõbralikkus on juba pikemat aega meie retseptides läbivaks teemaks ja seetõttu on ka täna valminud roog ideaalne neile, kes soovivad oma kehale rasvasest ja õlis praetud toidust väikese puhkuse anda. Maakaardil võtsime suuna Kaukaasiasse ja valmistasime just sealt pärit ürdiseguga marineeritud sealiha kõrvale mõnusa köögiviljahautise.

Hautise kõrvale sobib meie Kaukaasia grill-liha, mis kujutab endast Kaukaasiapärases marinaadis ja rohke sibulaga väherasvaseid seavälisfilee lõikusid.

Sealiha kõrvale valmista kõigist parimatest köögiviljadest üks mõnus hautis. Alusta sibula, küüslaugu ja paprika kuumutamisega ning lisa seejärel potti puhast ehk lisasuhkruteta tomatipüreed. Seejärel peaks potti rändama viilutatud kartulid, blaklažaan ja kabašokk. Soovitame siis lasta hautisel veidi aega ikka podiseda – nii segunevad maitsed ka ühtlaseks ja kõik koostisosad jõuvad mõnusalt pehmeks minna.

Salat tee grillihooajale mõeldes – värske tomati ja murulauguga. Aega ei kulu selleks peaaegu et üldse. Kirsstomatid pooleks, hakitud murulauk juurde ja maitseks oliiviõli, soola ning pipart!

Tõsta liha, hautis ja salat taldrikule, kaunista roog veel ülejäänud murulauguga ja naudi!

Koostisained:

135g Nõo Lihavürsti Kaukaasia grill-liha

30g punast sibulat

5g küüslauku

50g baklažaani

50g kabatšokki

50g punast või kollast paprikat

50g küpset tomatit

120g kartulit

20g tomatipastat

9g oliiviõli
 

Valmistamisõpetus:

- Haki 30g punast sibulat ja 5g küüslauku.

- Poolita 50g paprikaid, eralda seemned ja viiluta.

- Kuumuta potis 9g oliivõli.

- Tõsta Kaukaasia grill-liha 180 kraadi juures ahju 25 minutiks.

- Pane potti sibul, küüslauk ja paprika ning kuumuta läbi.

- Kata pott kaanega ja hauta aeg-ajalt segades 20 minutit, vajadusel lisa oliivõli.

- Lisa 20g tomatipastat ja maitsesta soola ja pipraga.

- Viiluta 120g kartulit, 50g baklažaani ja 50g kabatšokki ja pane potti ning hauta kuni pehme.

- Salati tegemiseks kirsstomatid pooleks ja maitsesta oliivõli, soola ja pipraga ning lisa kaunistuseks murulauku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles