Evelin Ilvese uus leib valmis koostöös Kihnu memmedega

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus toode kannab nimetust kartuli-peenleib.
Uus toode kannab nimetust kartuli-peenleib. Foto: Karja pagariäri

Leisi vallas tegutsev Karja Pagar ja Evelin Ilves tõid hiljuti turule juba teise ühise toode – Kihnu sugemetega kartulipeenleiva.

Karja Pagar on Ilvese sõnul armas pereettevõte, kus kõik leivad tulevad justkui koduköögist, kõigil on käesoojus ja südamesilitus maitses selgesti tunda, kirjutab Saarte Hääl.

«Minu jaoks on see nii oluline, eriti toidu puhul, ja äge, et poest on võimalik sellist toitu saada,» lisas ta.

Kihnu sugemetega kartulileiva valmimiseks sai Ilves ainest kihnlastelt endilt ja nõnda käis ta korduvalt saarel, et sealselt leivameistrilt Taimilt leivategu õppida. Selgus, et kihnlased panevad leiva sisse kartulit, täpsemalt kartulist tehtud püreed, täisterajahu asemel kasutatakse rukkipüüli ja köömned lisatakse kohe hapendamise käigus. Nisu leivas ei ole.

Karja Pagari turundusjuhi Mari Arnoveri sõnul on uus leib poodides müügil veebruarist ja uudistajaid jagub, samuti on lojaalsed ostjad leidnud ka Evelini esimene rukkileib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles