Suur hinnavõrdlus: kalleim ostukorv tuleb jätkuvalt Selverist

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidukorv
Toidukorv Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Maikuu ostukorvi hinnavõrdlus pakkus märtsiga võrreldes väikse üllatuse: kui soodsaimad hinnad on endiselt Grossi ja Prisma kauplustes, siis Maxima tõusis Selveri kõrval üheks kallima toidukaubaga poeks.

Nii märtsis kui ka mai alguses oli vaadeldud ostukorvi maksumus kalleim Selveris, samas kui Grossi poes maksavad samad kaubad ligi üheksa eurot vähem. Selveris teevad näidisostukorvi kallimaks peamiselt puu- ja juurviljad. Näiteks tuli seal teiste poodidega võrreldes kõige rohkem raha välja käia banaanide, porgandite ja pirnide, aga ka kohvi, hapukoore ja õlle eest. Sama tendents kehtis ka märtsis vaadeldud näidisostukorvi korral.

Selveri puhul paistis ka silma, et vaid ühele meie valitud toodetest kehtis kliendikaardisoodustus, mis andis musta leiba ostes kuus senti hinnavõitu. Üllatuslikult saavutas üsna tagasihoidliku kogusumma Rimi, kuid siis mängis olulist rolli asjaolu, et kaupluses oli parasjagu kampaania «Mammuti päevad», mistõttu võis Rimist kõige soodsamalt osta muidu kallist kraami nagu kohv ja Eesti kurk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles