CV Keskus: enamik töötajatest on kollektiivis märganud läbipõlemist

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööstress.
Tööstress. Foto: Panther Media / Scanpix

Tööportaali CV Keskus värskest küsitlusest selgus, et tervelt 79,9 protsenti töövõtjatest on täheldanud endal, ülemustel või kolleegidel läbipõlemist.

«CV Keskus.ee 2387 töövõtjat hõlmanud küsitluse tulemused on üle ootuste karmid – 79,9 protsenti vastanuist ütles, et on märganud kas endal, ülemustel või kolleegidel märke läbipõlemisest,» tõdes CV Keskuse Baltikumi kommunikatsioonijuht Henry Auväärt.

Lisaks märkisid 42,8 protsenti vastanutest, et on ise üle töötanud, 30,1 protsenti on märganud kolleegide seas läbipõlemist ja seitse protsenti on täheldanud, et ülemus on läbipõlemise piiril. Vaid 20,1 protsenti tunnistas, et on suutnud suuremat tööstressi vältida.

Auväärt sõnas, et tööjõupuuduse süvenedes võib Eesti töövõtjate töökoormus veelgi suureneda. Näitena tõi ta Jaapani, kus räägitakse juba riiklikust tervisekriisist ja töörühmad proovivad piirata ületunde.

«Vältimaks lähenevat tööjõukriisi, peavad ettevõtted kasutama oma tähtsaimat vara – töötajat – võimalikult efektiivselt. Tehtava töö väärtust saab suurendada läbi töötajate produktiivsuse tõstmise, mitte lisades töötunde ja tõstes töökoormust,» lisas ta.

Enim on üle töötanud assisteerimise- (49,1 protsenti), infotehnoloogia- (47,6 protsenti), ehituse ja kinnisvara- (47,1 protsenti) ja tervishoiusektori töötajad (45,7 protsenti). Kõige stressivabam töökeskkond on küsitluse tulemusel finantssektori töötajatel – 26,1 protsenti vastajatest väitsid, et nende kollektiiv on suutnud suuremat stressi vältida. Ülemuste seas on läbipõlemist märganud aga enim mehaanika- ja tehnika (21,1 protsenti) ning infotehnoloogia sektori (19 protsenti) töötajad. Lisaks on enda väitel üle töötanud 41 protsenti meestest ja 44 protsenti naistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles