Hea nipp: kuidas valida poes värskeim küüslauk

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Köögis küüslauk kevadeni siiski hästi ei seisa, vaja oleks jahedamat hoiupaika.
Köögis küüslauk kevadeni siiski hästi ei seisa, vaja oleks jahedamat hoiupaika. Foto: Marko Saarm / Sakala

See võib tulla mõnevõrra üllatusena, kuid värskel küüslaugul ei tohiks tegelikult olla sellele iseloomulikku kibedat lõhna.

Kui küüslaugul on tugev lõhn, siis võib see tõenäoliselt olla vanaks läinud, seest hallitanud või muljutud, kirjutab toiduportaal Tasting Table. Värske küüslauk on aga peaaegu lõhnatu. Samuti tasub küüslauku kergelt pigistada – kui selle koorik on tugev ja pingul, on tegu värske küüslauguga.

Kuidas aga küüslauku hoiustada, et see võimalikult kaua säiliks? Nii nagu sibulatki, tuleb küüslauku hoida pigem jahedas, hämaras ja kuivas kohas. Kui paned küüslaugu suletud kaanega karpi, ei saa see õhku ning võib mädanema minna.

Samuti ei tohiks küüslauguküüsi üksteisest varakult eraldada, sest ka see lühendab nende säilivusaega. Kui säilitad küüslauku vastavalt neile soovitustele, püsib see värskena kuni paar kuud. Kui see pole võimalik, siis tuleks küüslauk ära tarbida 10-12 päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles