Loe, kui palju tuleb õlle eest maksta mujal maailmas (6)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õlu. Foto on illustratiivne.
Õlu. Foto on illustratiivne. Foto: Panther Media/Scanpix

Saksa suurpanga Deutsche Bank värskest raportist selgus, et pubis tuleb õlle eest enim välja käia Norras, Oslos - ligi 9 eurot (keskmiselt 85 Norra krooni) poole liitri eest.

Deutsche Bank tegi oma raportis «Mapping the World's Prices 2017» ülevaate, kui palju tuleb maailma linnades kohalikus pubis maksta pooleliitrise või ühe pindi (0,568 liitrit) õlle eest.

Suurest hinnavõrdlusest selgus, et kõige kallim õlu on Oslos ning sellest ei jää palju maha Singapur. Euroopa riikides maksab õlu hingehinda veel Prantsusmaal, Rootsis, Šveitsis ja Taanis, jäädes 6-7 euro kanti. Nimetatud linnadest saab kõige odavama õlle kätte aga Prahast, kus selle hind jääb umbes ühe euro kanti.

Eesti linnasid raportis kajastatud ei olnud, ent Tallinnas võib pooleliitrine õlu maksta keskeltläbi neli eurot. Hinnad varieeruvad erinevates Eesti linnades enamasti kahest eurost kuni kuueni.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles