Vaata, kui palju maksab taksosõit mujal maailmas (1)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Takso.
Takso. Foto: Lukas Balandis

Taksosõidu hind võib maailma riikides erineda mitmekümne euro võrra, alustades umbes kolmest eurost Indias, lõpetades 32 euroga Šveitsis.

Saksa suurpank Deutsche Bank koostas raportis «Mapping the World's Prices 2017» hinnavõrdluse maailma riikide vahel ning selgitas välja, millistes linnades maksab kõige soolasemat hinda kaheksakilomeetrine taksosõit tööpäeva tipptunnil (tavatariifiga).

Enim tuleb taksosõidu eest välja käia Šveitsis ja Jaapanis, kuid esikümnesse kuuluvad ka põhjamaa riigid Rootsi, Taani, Norra ja Soome. Kui Žürichis maksab kaheksakilomeetrine taksosõit keskeltläbi 35 dollarit ehk 32 eurot, siis vaid kopikaid tuleb taksosõidu eest maksta Indias, Mehhikos ja Filipiinidel, kus sõidu hind jääb alla nelja euro.

Tallinnas tuleb sama pika taksosõidu eest maksta olenevalt taksofirmast umbes 6-12 eurot, mis tähendab, et võrreldes teiste maailma riikidega jääks Eesti samuti tabeli teise ehk soodsamasse poolde. Oma osa on selles ka aina populaarsemateks muutuvatel sõidujagamisteenustel, mis pakuvad odavat teenust ning sunnivad ka taksofirmasid hindu langetama.

Eesti linnasid Deutsche Banki võrdlusse kaasatud ei olnud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles