Video: kuidas valmib maailma haruldaseim pasta

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paola Abraini valmistamas haruldast pastat.
Paola Abraini valmistamas haruldast pastat. Foto: Kuvatõmmis Youtube´i videost

Pasta käsitsi valmistamine nõuab palju hoolt ja vaeva. Kuigi enamasti saavad sellega hakkama masinad, on siiski ka makaronisorte, mida tuleb parima tulemuse nimel valmistada käsitsi ning see on haruldane oskus.

Väga haruldane on maailmas su filindeu nimeline pasta, mida oskab täna veel valmistada kokku umbes kümme inimest, vahendab toiduportaal FoodBeast. Üks neist on itaallanna Paola Abraini, kelle käe all valmib pasta ilma ühegi abivahendita. Ta on selle valmistamise tehnikat harjutanud juba 40 aastat.

Su filindeu näol on ühe vanima makaronisordiga, mida on valmistatud juba aastasadu ning mida täna valmistatakse ja serveeritakse vaid Sardiinias asuvas linnakeses Nuoros. Su filindeu koosneb durumnisumannast, veest ja soolast, kuid selle niidistik on väga peen ja õrn, mistõttu ei ole seda võimalik käsitseda ühegi masinaga.

Vaata videost, kuidas haruldane pasta valmib Abraini käe all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles